Alt Text

Björnstorm Ishockey

Björnstorm Hockey Umeå - Emil Nyström Advertising photographer

När man har en idé till en bild man vill skapa, men ingen kund den kan tänkas passa till så får man ta saken i egna händer och göra ett eget projekt. Tillsammans med producenten Florian Moritz från Moritz meskapade vi en reklambild till Umeås läckraste amatörlag Björnstorm. Inspirerade av de amerikanska NHL-lagen och actionfilmsaffischer blev bilden som ni ser ovan.

Eftersom det inte görs så mycket actioninriktade sportaffischer i Sverige ville jag trycka hårt på alla knappar och skapa en armé av hockeyspelare och björnar för att skapa en rädsla hos motståndarna. I planeringen letade vi upp exempel för att få rätt känsla i rörelse för spelarna, snön och björnarna. Vi fotade spelarna med Hasselbladskamera i studion och björnarna på djurparken ljussatt för att efterlikna ljuset i den miljön vi skissat upp. I efterarbetet la vi stor vikt att experimentera fram rätt komposition och att få alla delar att passa med varandra. 

Eftersom bilden är i extremt hög upplösning och ska kunna tryckas upp i stora format gäller det att inte ta några genvägar i efterarbetet. Alla element är därför noggrant anpassade till varandra och i detalj retuscherade. Det är också därför större delen av projektets tid användes till efterarbete och experimenterande i photoshop. Nedan kan ni se en förenklad version av alla de närmare 300 lager som användes i den 3,5 gb stora photoshopfilen för att skapa den färdiga bilden.Björnstorm-panorama

Vi har även laddat upp en liten film om hur det såg ut i studion under själva fototillfället. Spana in den nedan:

About the author

emil: