Alt Text

Fotade ett band i Schweiz

Nu när jag flög ner till Schweiz sist fotade jag bland annat nya pressbilder till bandet Arcturon. Vi hade tidigare planerat ihop ett annorlunda koncept med en historia som utspelar sig efter ett bankrån. Målet var att fånga känslan av att bilden är tagen mitt i en händelse och ge bilderna den atmosfäriska känslan som filmer brukar ha. Jag älskar verkligen att jobba med band som har samma strävan som jag själv har – att göra något som inte alla andra gör och presentera det på ett annorlunda sätt.

Eftersom vi bara hade en dag till fotograferingen och skulle fota på tre olika locations var det lätt packning och snabba ryck som stod på tapeten. Ni kan gissa hur skönt det är att ha med sig en assistent när man tar på sig uppdrag som detta.

Dagens mest kaotiska ögonblick dyker upp strax efter vi fotat första bilden, högt upp på ett snötäckt berg, när en av bilarna vägrar starta. Turligt nog var det på vägen ner bilen spökade och inte upp, jag får en känsla av att det hade varit jobbigare att putta bilen upp för kullen än att rulla ner den.

Det optimala hade kanske varit att ha fotograferingarna utspridda på två dagar och mer tid till ljussättning. Speciellt eftersom vi förlorade drygt 1½ timme på den krånglande bilen. Men det optimala är sällan verklighet och jag tycker verkligen vi lyckades få ut det mesta av dagen.

Bilderna? Ja, de kommer i ett senare inlägg.

 Bra att ha med sig på resor: Rikard Östberg.

 Dagens andra location; en jägarstuga.

 Hårt fokuserande för att få den rätta bilden.

 Dagens tredje location, ett garage i källaren av en galleria.

Rånarkärra.

About the author

emil: