Alt Text

Plakat – Be Green

ensamma bilister Det finns tillfällen då man inte har veckor på sig att planera ett projekt. En tisdag i februari hörde reklambyrån Plakat av sig och behövde bilder till en kampanj fotad senast fredag samma vecka. Med så kort framförhållning är det bara att tuta och köra. Tillsammans med Stylist Pia Johansson och min digital tech Johan genomförde vi uppdraget med bravur.

ensamma bilister_stortavla

Uppdraget var att göra folk medvetna om nyöppnade samåkningshemsidan från Umeå Kommun och idén var att visa hur tråkigt det är att åka själv i bilen. Bilden ska kunna användas under sommar, vår och höst. Så en av utmaningarna vi hade var att skapa en känsla av sommar trots att det var snöstorm utomhus. Vi valde att plåta bilden i en studio för att sedan lägga in utomhusmiljön i efterhand. Vi hyrde 1646 studio i Umeå eftersom den rymde bilen och all den utrustning vi behövde till plåtningen. ensamma bilister_SKISS

Jag fick en skissbild att efterlikna av plakat och modellen Johan gjorde ett fenomenalt jobb att få fram tårar och sura miner. Till dato har jag aldrig skrattat så mycket på en fotosession som denna dagen.

ensamma bilister_adshel

Advertising Photographer Emil Nyström Umeå Plakat BeGreen

Advertising Photographer Emil Nyström Umeå Plakat BeGreen

Här finns även en liten bakomfilm till fotograferingen:

About the author

emil: